15 Haziran 2012 Cuma

Sandal Börek

YORUM YAZ
Sandal Börek
Sandal Börek
Malzemeler:
  • 1 kilo yufka
  • 50 gr tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı su
  • Tuz
İç Malzemeler
  • 2 patlıcan
  • 2 soğan
  • 2 domates
  • 1 sivri biber
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • Tuz
  • Pulbiber
  • Karabiber
  • Üstüne rende kaşar

Hazırlanışı
Yufkayı serip yağ,su,tuz karışımını sürelim.Dörde böldüğümüz yufkayı geniş uçlarından rulo yaparak uç kısmına gelmeden elips şeklinde iki ucu birleştirip uç kısmını üstüne gelecek şekilde kapatalım.Yuvarlak sandal şeklindeki böreklerin içine bir parça yufka koyalım.Patlıcan,domates,soğan,biber ve baharatlarla yağda kavurduğumuz iç harcını ortasına koyalım.kenarlarına yumurta sarısı ve susam serpelim.Yufkaları yağlanmış tepsiye dizip fırına koyalım. Pişmesine yakın üzerlerine rendelenmiş kaşar serpip tekrar fırına verelim.Kaşar eriyince sandal börekler servise hazırdır.

sariyumurta.blogspot.com

3 yorum:

  1. gzel bişiye benziyoo

    YanıtlaSil
  2. İtarda sırf böreği yesek doyarız.Yapanın eline sağlık güzel gözüküyor

    YanıtlaSil
  3. afiyet olsun

    YanıtlaSil

Yorum eklemekte zorlananlar için
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin