1 Nisan 2012 Pazar

İncirli Saray Lokumu

YORUM YAZ
İncirli Saray Lokumu

Malzeme Listesi

  • 1 Lt. Süt
  • 1 Su B. Toz Şeker
  • 2 Çorba K. Un
  • 1 Çorba K. Pirinç Unu
  • 1 Yumurta Sarısı
  • 1 Su B. Hindistan Cevizi
  • 1 Su B. Ceviz
  • 1 Kase İncir
  • 1 Poşet Köpürtülmüş Şanti



Hazırlanışı:

Tenceremize sütü döküyoruz. Üzerine şekeri, unu, pirinç ununu, yumurta sarısını ve vanilyayı döküp karıştırıyoruz. Kıvamı koyulaştıktan sonra ocağımızın altını kapatıyoruz.

Tepsimize yağlı kağıt seriyoruz. Yağlı kağıdın üzerini de hindistan ceviziyle örtüyoruz. Muhallebimizi sıcakken hindistan cevizinin üzerine döküp soğumaya bırakıyoruz.

İncirleri yıkayıp doğruyoruz. Cevizleri parçalayıcıdan geçiriyoruz. Soğuyan tatlımızın üzerine köpürtülmüş şantiyi sürüyoruz.

Üzerine ceviz ve incirleri serpiyoruz. Bir kat olacak şekilde rulo yapıp dilimliyoruz.

1 yorum:

  1. Oktay ustam tariflerinizin hepsi qerçekten mükemmel. tam tutuyo qerçekten. herkese tavsiye ediyorum :)

    YanıtlaSil

Yorum eklemekte zorlananlar için
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin