20 Eylül 2011 Salı

Kıymalı Cevizli Poğaça

YORUM YAZ

Kıymalı Cevizli Poğaça

  • 4 Su B. Un
  • Yarım Paket Yaşmaya
  • 1 Çay B. Süt
  • 1 Yumurta Akı
  • 2 Çorba K. Tereyağı
  • 1 Tatlı K. Tuz
  • Su



İç Harcı İçin:

  • 300 Gr. Kıyma
  • 2 Soğan
  • 1 Çay B. Ceviz
  • 1 Tutam Maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • Sıvıyağ

Üzeri İçin:
Yumurta Sarısı
Susam

Hazırlanışı

Unu karıştırma kabının içine alıp ortasını açıyoruz. Yaşmaya ve sütü ortasına koyup karıştırıyoruz. Yumurta akı, tereyağı, tuz ve kıvamını alması için biraz su koyup kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuruyoruz.

Mayalanması için hamuru biraz dinlendiriyoruz. İç harcı için, soğanları doğrayıp sıvıyağ ile kavuruyoruz. Kıymayı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.

Kavrulduktan sonra iri kırılmış ceviz, doğranmış maydanoz, tuz ve karabiber koyup karıştırıyoruz.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp elimiz büyüklüğünde açıyoruz. Ortasına kıymalı harçtan koyup kenarlarını ortaya doğru kapatıyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine ters çevirip koyuyoruz.

Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpiyoruz. Biraz daha mayalandırıyoruz. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.

6 yorum:

  1. çok güxele benziyor denemek lazım

    YanıtlaSil
  2. ustam bunlar kac kısılık

    YanıtlaSil
  3. ben denedim kiymali cevizli pogacayi cokbeyendim, cocuklarim normalinda sade pogaca yerlerdi bunu cok sevdiler ve yediler bundan sonra hep böyle yapacam

    YanıtlaSil
  4. yaa birsey sorcam,hani tariflerde yazilir yaa bir su bardagi diye,e iyide nekadar oluyor bu su bardagi gram nekadar yani,yanit yazarsaniz sevinirimsimdiden tsk

    YanıtlaSil
  5. yaa arkadaslar bu tarifler süperdehani yaziliyor ya bir su bardagi diye o nekadar oluyor herkesin evinde ayni bardak yok ya demi:-) cevap gelirse sevinirim,simdiden tsk....

    YanıtlaSil
  6. bir su bardagi nekadar oluyor,herkesini evinde ayni bardak yok ya

    YanıtlaSil

Yorum eklemekte zorlananlar için
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin