25 Mayıs 2011 Çarşamba

Kakaolu Sarma Tatlısı

Kakaolu Sarma Tatlısı

Malzemeler


  • 1 Lt. Süt
  • 1 Su B. Toz Şeker
  • 2 Çorba K. Un
  • 1 Çorba K. Pirinç Unu
  • 2 Çorba K. Kakao
  • 1 Paket Vanilya

Zemini İçin:

  • Antep Fıstığı

Üzeri İçin:

  • 1 Poşet Toz Şanti
  • 1 Su B. Süt

Yapılışı
Sütü tencereye alıyoruz ve ocağa koyuyoruz. Şekerini ilave edip biraz karıştırdıktan sonra kakaosunu da ilave ediyoruz.

Vanilyayı, unu, pirinç ununu da ekleyerek kıvamı koyulaşana dek karıştırıyoruz. Fırın kabının zeminine yağlı kağıt yerleştiriyoruz.

Yağlı kağıdın üzerine fıstığımızı serpiyoruz. Hazırladığımız karışımı da üzerine dökerek soğumaya bırakıyoruz. Toz şantiyi ve sütü tencerede çırpıcıyla çırparak köpürtüyoruz.

Soğuyan tatlımızın üzerine krem şantiyi sürüyoruz ve yağlı kağıt yardımıyla bir kat rulo şeklinde sarıp kesiyoruz.

Üzerine de antep fıstığı serperek servis ediyoruz.