3 Haziran 2010 Perşembe

Bademli Keşkül Tarifi

YORUM YAZ
Bademli Keşkül Tarifi

Malzemeler :

1 Lt. Süt
1 Su B. Toz Şeker
1 Su B. Toz Badem
2 Çorba K. Nişasta
1 Yumurta
1 Paket Vanilya
* Üzeri İçin:
Toz Yeşil Fıstık



Hazırlanışı
Sütü tencereye dökün. Soğukken şekeri, yumurta sarısını ve bademi ilave edin. Nişastayı suyun içinde ezin. Süt kaynadıktan sonra nişastayı ekleyerek kıvamını bağlayın. Kıvamı koyulaşınca küçük sufle kaplarına paylaştırın. Soğuması için bırakın. Üzerini toz yeşil fıstıkla süsleyin.

3 yorum:

  1. oktay usta ama bu keskül cok sivi oldu öyle mi oluyor yoksa

    YanıtlaSil
  2. Bu keskulse ben de Yuri Gagarin

    YanıtlaSil
  3. nişastayı 1 kahve fincanı yapın ve ayrıca 2 yumurta sarısı olsun tam kıvamında olur : )))

    YanıtlaSil

Yorum eklemekte zorlananlar için
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin