24 Nisan 2009 Cuma

Zencefilli Tavuk

YORUM YAZ

Malzemeler :

* 1 tavuk göğsü
* 1 çorba k.mısır nişastası
* 1 yumurta akı
* soya sosu
* 2 biber
* 3 yeşil soğan
* kereviz sapı
* zencefil

Yeşil püresi için:

* 4 patates
* 1 su b.krema
* 2 çiçek karnıbahar
* tuz ,karabiber

Hazırlanışı :

Yeşil patates püresi için 4 adet patatesi halka olarak ince kesin.Tencereye patatesleri ekleyin üzerine sıcak su ekleyin ve haşlayın.Daha sonra patatesler pişince üzerine 2 çiçek brokoliyi kesip patateslerin üzerine ilave edin.Püf noktası ise sadece brokoliyi sadece 2 dakika haşlanması yeterli olucaktır. 1 adet tavuk ince olarak kesin.Tavuk göğsünün üzerine 1 çorba kaşığı mısır nişastası, yumurta akı soya sosu ekleyip karıştırın. Biberleri uzun olarak kesin.Tavaya sıvıyağ alın.Üzerine tavuk etlerini ilave edip tavukları pişirin. Daha sonra tavaya biberleri,yeşil soğan yapraklarını,kereviz sapı ve zencefil ilave edip sebzeleri tavada soteleyin. Haşlanmış patatesleri ve brokoliyi püre kıvamına getirin.Üzerine tuz ,karabiber ve 1 su krema ilave edip karıştırın. Servis tabağına yeşil püreyi yayın.Üzerine zencefilli tavuğu ilave edip servis edin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum eklemekte zorlananlar için
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin