21 Nisan 2009 Salı

Kuşbaşılı Pide



Malzemeler :

* 5 su b.un
* 1 p.kuru maya
* 1 tatlı k.tuz
* aldığı kadar su

İç harcı için:

* 300 gr.kuzu eti
* 1 soğan
* 3 domates
* 6 biber
* kekik
* tuz,karabiber
* 2 çorba k.zeytinyağı

Hazırlanışı :

Karıştırma kabına 5 su bardaağı unu alın.Unun üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ilave edin.Unun ortasına 1 paket kuru maya ilave edin un ve mayayı karıştırın.Hamur 6 bezeye bölün.Bezeleri merdane ile açın. İç harcı için 2 adet soğanı çok minik olarak kesin.Domatesi ve biberleri küp olarak kesin. Karıştırma kabına soğanları,domatesleri,b,berleri,300 gr.kuzu etini ilave edip karıştırın. Açtığını hamurların üzerine kuşbaşılı iç harçtan paylaştırın. Elinizle iç harcı yayın. Pidenin kenar kısımlarını kapatıp pide şeklini verin.Fırın tepsisine pideleri yerleştirin.Mayalanması için 5 dakika bekletin.Daha sonra pideleri öncden ısıtılmış olan 200 derecelik fırında pişirin.Pideleri 2 tepsiden oluşuyor.Pideleri ilk önce ilk tepsiyi pişirin.Daha sonra diğer tepsiyi pişirin. Pideler fırından çıktıktan sonra pidenin kenarlarına sıvıyağ sürüp servis edin.