29 Ocak 2008 Salı

ELMALI TART

YORUM YAZ

3 yumurta
1 su b. tozşeker
1 p. margarin
1 limon kabuğu
1 p. kabartma tozu
alabildiği kadar un
2 çorba kaşığı üzüm
2 çorba kaşığı file fındık
üzeri için:
3 elma
1 tatlı k. tarçın
2 çorba k.tozşeker
pudra şekeri

HAZIRLANIŞI:
Önce karıştırma kasesene yumurtaları kıralım.
yumuşatılmış margarini ekleyip birkaç kaşık
un ekleyerek karıştıralım. margarin iyice eriyince
limon kabuğu rendesini,tozşekeri,kabartma tozu
ve un ekleyerek tart hamuru kıvamına getirelim.
hamurdan bir portakal büyüklüğünde ayırıp
buzluğa atarak sertleştirelim. içine birkaç kaşık
daha un ekleyerek kıvamını daha sert yapabilirsiniz.
geri kalan hamura file fındığı ekleyerek fırın
kabına yayalım. diğer tarafta rendelenmiş elmayı
pişirip soğutalım.içine tarçın ,üzüm ve tozşekeri
ekleyelim. hamurun üzerine yayalım. buzluktan
çıkarttığımız hamuru rendeleyelim. 170 derecede
üzeri ve altı kızarana kadar pişirip üzerine pudra
şekeri eleyerek ılık servis yapalım.

11 yorum:

  1. OKTAY USTA HARİKA YEMEKLER YAPIYORSUNUZ.HAYATINIZDA BAŞARILAR DİLERİM.

    YanıtlaSil
  2. süperrrrrrrrrrrrrrrr

    YanıtlaSil
  3. oktay ustacım senin yemeklerine hayrınım demek cok aziltifat olur harika ötesi süpersinnnnnn tatlı kitabini gönderisen cok sevinicem ok k.i.b iyi yayınlar

    YanıtlaSil
  4. hamuruna su katılacakmı
    su nekadar katılacak
    yoksa sütmü katılacak neden su katılmıo

    YanıtlaSil
  5. oktay ustacığım yemekleriniz çok güzel oluyo çok lezzetli tarifler veriyosunuz çok sağlıklı çok güzel mükemmel ötesi bayılıyorum tariflerinize çok teşekkürler

    YanıtlaSil
  6. gerçekten bütün tarifleriniz mükemmel ve yenilebilir........

    YanıtlaSil
  7. oktay usta eşim sizi çok seviyo.sizin sayenizde güzel yemekler yediği için.

    YanıtlaSil
  8. ne kadar güzel yerken keyif aldım

    YanıtlaSil
  9. oktay ustanın tarifleri süper

    YanıtlaSil
  10. oktay ustanın yemekleri çok güzel elmalı tart helehele süper

    YanıtlaSil

Yorum eklemekte zorlananlar için
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin