29 Ocak 2008 Salı

ELMALI TART



3 yumurta
1 su b. tozşeker
1 p. margarin
1 limon kabuğu
1 p. kabartma tozu
alabildiği kadar un
2 çorba kaşığı üzüm
2 çorba kaşığı file fındık
üzeri için:
3 elma
1 tatlı k. tarçın
2 çorba k.tozşeker
pudra şekeri

HAZIRLANIŞI:
Önce karıştırma kasesene yumurtaları kıralım.
yumuşatılmış margarini ekleyip birkaç kaşık
un ekleyerek karıştıralım. margarin iyice eriyince
limon kabuğu rendesini,tozşekeri,kabartma tozu
ve un ekleyerek tart hamuru kıvamına getirelim.
hamurdan bir portakal büyüklüğünde ayırıp
buzluğa atarak sertleştirelim. içine birkaç kaşık
daha un ekleyerek kıvamını daha sert yapabilirsiniz.
geri kalan hamura file fındığı ekleyerek fırın
kabına yayalım. diğer tarafta rendelenmiş elmayı
pişirip soğutalım.içine tarçın ,üzüm ve tozşekeri
ekleyelim. hamurun üzerine yayalım. buzluktan
çıkarttığımız hamuru rendeleyelim. 170 derecede
üzeri ve altı kızarana kadar pişirip üzerine pudra
şekeri eleyerek ılık servis yapalım.