19 Ocak 2008 Cumartesi

BAKLAVA BOREK

YORUM YAZ

BAKLAVA BÖREK
1 p.baklavalık yufka
125 gr.tereyağı
iç harcı için:
3 soğan
200 gr.kıyma
1 çorba k.dolmalık fıstık
2 çorba k.kuş üzümü
1 tutam maydonoz
tuz,karabiber

HAZIRLANIŞI:
Öncelikle tepsinizin büyüklüğüne göre hazır
baklava yufkalarını kesin.Diğer tarafta iç harcı
için önce biraz sıvıyağı tavanıza alın. Dolmalık
fıstıkları sararana kadar kavurun.Üzerine
kıymayı ilave edin. Daha sonra küp doğranmış
soğanları da ilave edip soteleyin. En son ıslatılmış
üzümleri,tuz ve karabiberi ekleyin. Altını kapattıktan
sonra maydanozu ilave edin. Tepsinize yufkaları
havalandırarak üçte birini koyun. arasına iç harcın
yarısını koyun. Yufkaların tekrar üçte birini koyun.
Kalan iç harcı koyun. Tekrar kalan yufkalarla kapatıp
iri kareler halinde kesin. Tereyağını eritin. Üzerine
döküp 170 derecede pişirin.

2 yorum:

  1. oktay usta rica etsem şu izmir kumrunun tarifini yayıınlarmısın tarirlerinizi yapıyorum çok lezzetli ve güzel gayet ölçülü elinize saglık teşekkürler ebru

    YanıtlaSil
  2. Borek cok nefis gorunuyor ,yanliz ben bir seyi anlamadim,her ayri yufkanin arsina yag surmem gerekiyormu ,tesekurler oktay usta .

    YanıtlaSil

Yorum eklemekte zorlananlar için
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin