6 Aralık 2007 Perşembe

TAVUK TANTUNİ

YORUM YAZ

MALZEMELER:
300 gr tavuk gögsü
4 biber
2 domates
150 gr mantar
1 çorba k. salça
sıvıyağ
tuz,kekik,karabiber,pulbiber
lavaş ekmeği


HAZIRLANIŞI:
Tavuklar ince ince doğranarak tavaya alınır.daha sonra üzerine doğranmış
biber ve mantarlar eklenerek bir süre sotelenir. daha sonra domates ve
salçası da eklenerek kavrulur.Tuzu ve baharatları ayarlanarak pişirilir.lavaş ekmeğinin
içinde istenen yeşilliklerle servis yapılır.

6 yorum:

  1. cooooooooooooooooooooooooooooooookkkkkkkk guzel bi tadi var.

    YanıtlaSil
  2. gerçektende çok hoş bir yiyecek tantuni oktay ustanın ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  3. tantunı bu degıl oktay usta ben mersınlıyım tantınıde bıftek et parcaları kucuk kucuk dogranır kendı suyunda pıser sonra yagla kavırısın bıraz etler oluncabıraz toz bıber tuz eklersın sonra acık ekmegı alır etlerın uzerınde bır gızel gezdırırsın ıcıne sogan maydonoz veınce dogranmıs domates koyar durum halıne gerıtırırsın ımmm sımdı yemede yanında yat yanına salgam bır acıbıber tursusu afıyet olsun:)

    YanıtlaSil
  4. usta sn kaçyılık ustasın tantuni böylemi yapılır ustalık hakını ver

    YanıtlaSil
  5. tantuni dediğin ettir aslında ama tavuk tantuni de baharatla süper oluyor ve daha ucuz.. Mersinli konusuyor :D

    YanıtlaSil
  6. bu tantunimi haha haa bilmyorsun birde tarifini eriyorsun nasıl ustasın gelmersinde bir tantuni ye ondan sonra knss mersinli;))

    YanıtlaSil

Yorum eklemekte zorlananlar için
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin