4 Aralık 2007 Salı

FIRINDA KIYMALI ISPANAK



1 bağ ıspanak
2 kuru soğan
250 gr kıyma
sıvıyağ
tuz,karabiber

sosu için:
1 yumurta
2 çorba k. un
2 su b. süt
1 çay b. kaşar peynir rendesi
tuz,karabiber,muskat

HAZIRLANIŞI:
Öncelikle tavaya sıvıyağ ve kıyma alınır.daha sonra soğanlar yemeklik
doğranarakkıymaya eklenir.diğer taraftan ıspanaklar doğranır.
sotelenen kıyma ve soğana ilave edilir.tuzu ve karabiberi ayarlanarak
biraz pişirilir. bu arada beşamel sos hazırlanır.tencereye sıvıyağ ve un alınarak
kavrulur.sütü ve yumurta sarısı eklenip tuz, karabiber, muskat ilave edilerek
pişirilir.diğer taraftan sotelenmil ıspanaklar fırın kabına alınır. üzerine sosu
dökülür. kaşar peyniri rendesi ile kaplanark 180 derecede pişirilir.