28 Aralık 2007 Cuma

BEYAZ LAHANA BOREGI

YORUM YAZ

BEYAZ LAHANA BÖREĞİ

MALZEMELER
Hamuru için:
4 su b. un
1 tatlı k. tuz
alabildiği kadar ılık su
1 su b. sıvıyağ

İç harcı için:
lahana
1 adet soğan
1 kase lor peynir
1 tutam maydanoz
2 sap taze soğan
tuz, karabiber, pulbiber

Üzeri için:
1 yumurta sarısı

HAZIRLANIŞI:
Karıştırma kabına 4 su bardağı unu alın.
Üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ve ılık su ekleyerek
bir hamur elde edin.
Soğanı yemeklik kesin.Tavaya sıvıyağ alın.
Üzerine soğanı alıp soteleyin.
Lahanı çok ince olarak kesin.Lahanayı tavaya ilave edip soteleyin.
Üzerine tuz, pulbiber,maydonoz,taze soğan ve lor peyniri
ilave edip bir iç harç oluşturun.
Hamuru merdane ile açın.Hamuru uç kısımlarından katlayın.
Hamura sıvıyağ sürün.Hamuru katlayıp 2'ye kesin.
Hamuralara şç malzemeyi ekleyin.
Hamurun bir ucudan başlayarak bir rulo yapın.
Fırın tepsisine yerşltirin.Üzerine yumurta sarısı
sürün.Üzerine çörek otu ve susam serpin.
Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında pişirin.

2 yorum:

  1. Çok süper bi yemek lahanada farklı tatlar arayanlar için denemelisiniz :)

    YanıtlaSil
  2. arnavutların yaptığı bir börektir

    YanıtlaSil

Yorum eklemekte zorlananlar için
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin