26 Kasım 2007 Pazartesi

ISPANAKLI KATMER



4 su b. un
1 çorba k. şeker
1 paket kuru maya
1 tatlı k. tuz
alabildiği kadar su

İç malzemesi:
yarım kg ıspanak
1 soğan
100gr beyaz peynir
100 gr tulum peyniri
50 gr kaşar peyniri
sıvıyağ
tuz, kırmızı tozbiber, karabiber

arasına sürmek için:
100 gr. tereyağı

HAZIRLANIŞI:
Öncelikle unu bir kaseye alalım. Ortasını açıp mayayı ve tuzu ekleyelim.unun üzerine şekeri
ekleyip su ile yumuşak bir hamur hazırlayıp mayalanmaya bırakalım.Diğer tarafta bir tavanın
içinde sıvıyağla soğan ve ıspanağı soteleyelim. içine tuz ve baharatlarını ve peynirlerin
tamamanı ekleyip soğutalım. Hamuru açabildiğimiz kadar ince açıp sıvıyağ veya tereyağ ile
içini yağlayalım. Hamurun üzerine her tarafına gelecek şekilde ıspanaklı harcı yayıp rulo
yapalım. Ruloyu kıvıralım ve bir tatlı tabağı büyüklüğüne ulaşınca keselim. Böylece bu
hamurdan 6 veya 7 tane katmer çıkıyor. Kopardığımız hamurun uç kısmını altına alıp elimizle
bir yemek tabağı büyüklüğüne gelene kadar açalım. Teflon tavada alt üst pişirelim ve üzerine
tereyağı sürerek sıcak servis yapalım.